• Nieuws

Eerste grensgemeente Nederland bezorgt paspoorten in Duitsland met Dynalogic

De eerste bezorging van paspoorten van gemeente Venlo aan Nederlanders woonachtig in Duitsland, is een feit. Samen met logistieke partner Dynalogic zal gemeente Venlo voortaan de reisdocumenten thuisbezorgen aan Nederlanders die in het Duitse Ruhrgebied en de omgeving van Keulen wonen. “Zodoende komen we de Nederlandse burger in Duitsland tegemoet”, aldus Karsten Hakkenbroek van de gemeente Venlo.

Gemeente Venlo is niet alleen de eerste Limburgse gemeente die deze service biedt. Ook heeft Venlo hiermee de primeur binnen Nederland te pakken, als het aankomt op het bezorgen van reisdocumenten in Duitsland met Dynalogic. Venlo loopt hiermee vooruit op de andere grensgemeenten. Nederlanders die vanuit genoemde Duitse gebieden bij Venlo een paspoort aanvragen, hoeven zodoende maar een keer te komen. Alleen voor aanvraag van hun reisdocument.

Invloed
“We kozen voor Dynalogic, omdat deze partij echt met ons meedacht”, zegt Accountmanager RNI Hakkenbroek. “We zagen tevens dat er ook als overheid ruimte was om zelf onze invloed hierop uit te oefenen.” Manager Edwin Kersbergen van Dynalogic vult aan: “We zijn het avontuur aangegaan voor een bepaald gebied in Duitsland, omdat wij als een van de weinige partijen onze services ook in Duitsland kunnen bieden. Daarbij heeft meegespeeld dat we ook een Limburgs bedrijf zijn.”

Communicatie is de sleutel
De reacties vanuit Duitsland op de eerste bezorging waren positief. “De mensen waren echt heel content”, vertelt Edwin Kersbergen. Sleutel om deze dienst te kunnen bezorgen is volgens Kersbergen communicatie. “Zeker bij zoiets gevoeligs als het bezorgen van een paspoort. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn. Bij ons worden ze via sms en e-mail op de hoogte gebracht wanneer we komen, waar de zending zich bevindt, en wie de koerier is.” Hakkenbroek is hier ook erg over te spreken: “Het is een hele mooie service, waarmee wij op onze beurt onze dienstverlening als gemeente aan de burgers in Duitsland ook echt denken te verbeteren. Gemeente Venlo brengt hiermee de balie aan huis. Hoe mooi wil je het hebben?” In eerste instantie is de service alleen beschikbaar voor het Duitse Ruhrgebied en omgeving Keulen voor bezorging op elke woensdag. “Op het moment dat we merken dat klanten buiten de boot vallen, kunnen we regio en dagen makkelijk uitbreiden met Dynalogic”.  

Over Gemeente Venlo
Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg en, na Maastricht, qua inwonertal de tweede van de Nederlandse provincie Limburg. Venlo heeft ruim 100.000 inwoners.

Over Dynalogic
Dynalogic is specialist in ‘personalized logistics’: de unieke combinatie van de flexibele bezorgmomenten met inhome/doorstep en identificatie/authenticatie services voor alle kwetsbare en kostbare producten, zowel groot als klein in de gehele Benelux. Dynalogic is onderdeel van DynaGroup, drievoudig bekroond winnaar van Deloitte & ING Best Managed Companies, Gouden FD Gazellen en Thuiswinkel Logistieke Innovatie Award. Met ruim 1500 medewerkers werkt DynaGroup iedere dag met veel passie om de verwachtingen van de eindklant te overtreffen.